Årstidens ost - april

5307 Ra Hathor 01

RÅ HATHOR

Råmælksosten fremstilles af rå-mælk fra de 180 køer, der græsser på Evald og Erenes Vestergaards gård ” Lille Tanghus”. Og her ligger Hinge Mejeri.

Mælken pumpes direkte fra malkerummet ind i ostekarret, hvor den erfarne mejerist Mogens Jensen producerer osten straks. Osten fremstilles på baggrund af de erfaringer vi igennem årene har gjort os med Hø-osten -  og taget det bedste fra denne viden og tilsat Rå Hathor.

Osten lagres og modnes på kitlagrene på Hinge Mejeri i minimum 9 mdr., hvor osten under den lange modningsproces, i de særlige indrettede modningsrum på Hinge Mejeri, opnår en helt unik ren smag, en smuk struktur og sine karakteristiske krystaller. 

At producerer råmælks oste i Danmark i lidt unikt. Hinge mejeri er et af de få mejerier, der har denne tilladelse, og en vigtighed er at såvel kvaliteten af mælken, at håndværket i at lave en kvalitetsost, samt en skarp kontrol under modningen - er alle essentielle faktorer for at Rå Hathor lykkedes.

Lagring: 36 uger
Smag: En let syrlig smag tilsat noter af søde frugter og nødder.
Konsistens: Hård og fast
Farve: Gullig
Hul sætning: Få huller
Behandling/skorpe: Coatet
Fedtindhold: 36 % fedt
Producent: Naturmælk, på det lille gårdmejeri Hinge, nord for Silkeborg.

 

Vi anvender cookies til statistik. Denne information deles med tredjepart. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du dette. Cookie- og persondatapolitik

OKAY